Τα καλύτερα cardio ασκήσεις για χάσιμο λίπους στην κοιλιά

Ζευγάρι που κάνει ποδηλασίαΟι καρδιαγγειακές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος από το σώμα σας. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να εκτελέσετε τις καρδιαγγειακές ασκήσεις τακτικά. Μπορείτε να κάνετε και άλλες δραστηριότητες, όπως παιχνίδι με τα παιδιά σας, κηπουρική, καθημερινή εργασία στο σπίτι και γυμναστήριο. Το κυριότερο είναι ότι θα πρέπει να επιμένετε στο σχέδιο προπόνηση έτσι ώστε να απαλλαγούμε από το λίπος στην κοιλιά σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις αεροβικής ή cardio για το χάσιμο λίπους στην κοιλιά, άλλα και γενικά:

Κωπηλασία

Η κωπηλασία σε μηχάνημα είναι η καλύτερη cardio ασκηση, δεδομένου ότι περιλαμβάνει όλους τους βασικούς μύες του σώματός σας.Καίει περίπου 840 θερμίδες ανά ώρα.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι μια καλή αερόβια άσκηση. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο ποσότητα συγκέντρωσης, υπομονής, επιδεξιότητας και αντοχής.

Τρέξιμο

Μυς των ποδιώνΤο τρέξιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε το περιττό λίπος, δεδομένου ότι περιλαμβάνει όλα τα χαμηλότερα μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των υποκνημίδιου (soleus) και το γαστροκνήμιο μυς, τους μηριαίους, τους καμπτήρες του ισχίου και τους τετρακέφαλους. Το τρέξιμο βοηθάει στο κάψιμο πολλών θερμίδων Βοηθά να κάψετε πολλές θερμίδες και διαλύει το σωματικό λίπος. Συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και στη γράμμωση.

Περπάτημα

Το περπάτημα καίει 350 έως 400 θερμίδες ανά ώρα που είναι πολύ λιγότερες από ό, τι το τρέξιμο και σκοινάκι. Ωστόσο, είναι μια χαμηλής έντασης άσκηση που είναι κατάλληλη για όλους.

Ποδηλασία

Γενικά λέγεται ότι 15 λεπτά ποδηλασία είναι ίση με 45 λεπτά περπάτημα. Ως εκ τούτου η ποδηλασία έχει περισσότερη ένταση από ό, τι το περπάτημα. Καίει 600 θερμίδες ανά ώρα. Για τους bodybuilders η ποδηλασία αποδεικνύει να είναι ένα δώρο, δεδομένου ότι περιλαμβάνει όλα τα μέρη του σώματος.

Κολύμπι

Το κολύμπι είναι εξίσου αποτελεσματικό με την ποδηλασία και καίει το ίδιο ποσότητα θερμίδων. Παρέχει μια συνολική άσκηση του σώματος. Βελτιώνει την αθλητική απόδοση και γράμμωση.

HIIT

Το HIIT σημαίνει High Intensity Interval Training (Υψηλής Ένταση Διάστημα Κατάρτισης). Είναι ένα από τα νεότερα και πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κάψετε το σωματικό λίπος. Με αυτήν την τεχνική, μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο στο γυμναστήριο. Καταστέλλει τα επίπεδα της ινσουλίνης και αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό.

Τι πρέπει να θυμάστε

Αυτές είναι διαφορετικές τύποι ασκήσεων cardia κατά του λίπους. Αλλά, έχετε κατά νου ότι, υιοθετώντας αυτές τις τεχνικές, θα πρέπει να ακολουθούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες έχουν ως εξής:

  • Η ένταση αυτών των ασκήσεων πρέπει να αυξηθεί σταδιακά για να αποτραπεί ο τραυματισμός. Αυτές οι ασκήσεις δεν πρέπει να αρχίσουν απότομα.
  • Κάνετε την άσκηση ανάλογα με τις δυνατότητες σας.
  • Πίνετε νερό πριν αρχίσετε την άσκηση.
  • Μην καταναλώνετε τρόφιμα πριν ξεκινήστε την άσκηση.
  • Σιγουρευτείτε ότι έχετε εξασφαλίσει μια θρεπτική, ισορροπημένη διατροφή, ενώ ασκήστε.