Οδηγός bodybuilding για αρχάριους

Κτίσιμο μυώνΠριν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα bodybuilding ένας αρχάριος πρέπει να επιλέξει τις ασκήσεις που θα κάνει σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θέλει να έχει. Σαν αρχάριος μπορεί ήδη να έχετε ψάξει και να έχετε βρει ένα πρόγραμμα ασκήσεων που να είναι κατάλληλο για εσάς. Άλλα όσο πιο πολύ ψάχνετε τόσο ποιο πολύ περίπλοκα γίνονται οι επιλογές. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Βάλτε στόχους

Πρώτα από όλα βάλε βραχυπρόθεσμούς στόχους. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μερικά κιλά παραπάνω και θέλετε να αποκτήσετε εμφανής μυς. Για να χάσετε τα περιττά κιλά πρέπει να παρακολουθείτε τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Για ένα αρχάριο στο bodybuilding είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβει ότι είναι η ξεκούραση μετά την προπόνηση που διευκολύνει την ανάπτυξη των μυών. Έτσι η εξάσκηση ενός συγκεκριμένων μυών κάθε μέρα δεν θα δουλέψει, άλλα μάλλον θα εμποδίσει την ανάπτυξη τους. Παρακάτω είναι μερικές αποτελεσματικές συμβουλές:

  • Η πολύ προπόνηση θα βάλει το σώμα σας σε συνεχή πίεση.
  • Δώστε επαρκή χρόνο ανάπαυσης στο σώμα σας και θα έχετε θαυμάσια αποτελέσματα.
  • Ξεκινήστε με ελαφρύτερα βάρη και αυξήστε τα σταδιακά, καθώς θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση για να τα χειριστείτε.
  • Ξεκινήστε με βασικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη δύναμη του σώματός σας, όπως benchpress, squatκαι deadlift.. Η αυξημένη αντοχή θα σας κάνει ικανούς να εκτελείτε διάφορα είδη workouts.

Όταν βλέπετε ένα bodybuilderνα θυμηθείτε ότι το σώμα που βλέπετε είναι αποτέλεσμα συνεχόμενης σκληρής δουλειάς για πολλά χρόνια και όχι μόνο μερικών μηνών.

Η πολύ προπόνηση μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μυς

Να έχετε υπομονή εάν δεν δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε άμεσα. Για κάποιους μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κτίσουν μυς. Άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος. Μην ανησυχείτε ένα ο όγκος των δικεφάλων η των μηρών σας δεν αυξάνετε. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μπορεί να είστε ένας από αυτούς. Μια σειρά παραγόντων ευθύνεται για την ανάπτυξη των μυς όπως τα γονίδια, η κατάλληλη διατροφή και το σωστό πρόγραμμα εξάσκησης.

Χρησιμοποιήσετε ένα σημειωματάριο για να παρακολουθείτε την πρόοδο που κάνετε κάθε δυο εβδομάδες. Ζυγιστείτε, φωτογραφίστε τους μυς σας και σημειώστε τις ασκήσεις που έχετε κάνει. Μήνες μετά, ρίχνοντας ματιά σε τεκμηριωμένο πρόοδο θα μπορείτε να εντοπίσετε με ευκολία τις αδυναμίες.

Η σωστή τεχνική

Ας υποθέσουμε πως ξεκινάτε με 25 κιλά στο bench press (πάγκο άρσης βαρών). Μετά από δυο εβδομάδες αυξήστε το κατά μόνο ένα κιλό. Θα πρέπει να δώσετε έμφαση στην σωστή τεχνική για να ολοκληρώσετε την κίνηση αντί να αυξήσετε το βάρος. Ενώ σηκώνετε την μπάρα να έχετε ένα ισορροπημένο κράτημα και στην συνέχεια να την κατεβάσετε.

Οι μυς που στοχεύετε να γυμνάσετε πρέπει να συσπούνται και να είναι πλήρης αναπτυγμένα. Ποτέ μην ξεχνάτε να ξεκινήστε με το ζέσταμα. Αυτό θα ετοιμάσει το σώμα σας για να διαχειριστεί τα βάρη. Ξεκουραστείτε ένα με δυο λεπτά ανάμεσα σε κάθε σετ ασκήσεων.

Bodybuilding συμπληρώματα

Είναι σημαντικό να εξετάσετε τη σωστή αθλητική. Μια σκόνη πρωτεΐνης όπως η WheyMax είναι το ποιο βασικό συμπλήρωμα για να αυξήσετε το όγκο των μυς σας.